Авизо блог

Почетна/Авизо блог
11 12, 2008

WordPress 2.7

2019-09-20T22:23:32+02:0011 декември, 2008|Categories: Авизо блог|

Изгледа одлично. Досега не сум препорачувал било каков софтвер или веб алатки. Едно од главните насочувања на мојот бизнис ПРЕЗЕНТ е проектен менаџмент при имплементација на софтверско решение во микро и [...]

2 10, 2008

Постои ли веб маркетинг во Македонија?

2019-09-05T11:59:04+02:002 октомври, 2008|Categories: Авизо блог|

Долго време ја следам ситуацијата на ова поле. Се чудам на незнаењето, навиките, одбивноста на нешто што е тренд во светот. Во Македонија овој пазар (рекламирање на веб) е [...]

4 08, 2008

Веб извор за бизнис информации

2019-09-21T00:38:56+02:004 август, 2008|Categories: Авизо блог|

Повремено го ажурирам мојот список на македонски бизнис веб страни. Често не се радувам на новитети, не само за нови, туку и за подобрување на постоечките. Ќе набројам неколку, [...]

26 07, 2008

До кога со кеш без веб страница?

2019-09-05T21:06:13+02:0026 јули, 2008|Categories: Авизо блог|

Многу одамна ништо не сме поставиле на овој наш блог. Милион причини... Убавата вест е: ни недостасува време :-) Во меѓувреме ја сменивме платформата, ова е wordpress. Во моментов, [...]

24 10, 2007

Емаил маркетинг

2019-09-05T21:06:13+02:0024 октомври, 2007|Categories: Авизо блог|

Подолг период истражувам околу сите детали на Емаил маркетинг. Не очекувајте да ви кажам дефиниција, ниту пак да елаборирам кои се предностите и недостатоците. Едноставно, оној што сака да [...]

13 10, 2007

Е-бизнис и Македонија

2019-09-05T21:06:13+02:0013 октомври, 2007|Categories: Авизо блог|

Грешка правиме кога под е-бизнис си подразбираме е-трговија. Многу слично со поимањето на маркетинг со реклама. Причината зошто е тоа така лежи во неинформираноста, што е причина и за [...]

15 09, 2007

Македонски веб: е добро де, ќе не биде!

2019-09-05T21:06:13+02:0015 септември, 2007|Categories: Авизо блог|

Развојот на „македонскиот интернет простор“ го следам од 1996-тата година. Најчесто преку веб страни на фирми и институции (владини, невладини и секакви други), преку разни технички решенија: од класичен [...]

5 11, 2005

Вечер Express

2019-08-02T19:14:05+02:005 ноември, 2005|Categories: Авизо блог|

  Интервју со Горан Димитровски објавено во прилогот на дневниот весник Вечер Express, по повод издавањето на дневниот електронски весник „Дневен е-Еснаф“. Наслов „Можеби кога ќе станеме е-Македонија...“. Преземи [...]

10 10, 2005

Обука на тема On-line новинарство, во организација на бизнис магазинот Капитал

2019-08-02T19:19:01+02:0010 октомври, 2005|Categories: Авизо блог|

Изјави на учесници од спроведена обука на тема On-line новинарство, во организација на бизнис магазинот Капитал. Горан Димитровски, како претставник на Авизо (издавач на електронски весници) активно учествуваше во [...]